Extra vergoedingen

Extra vergoedingen

Extra vergoedingen

Hebt u een bijstandsuitkering of een ander laag inkomen dan hebt u in sommige gevallen recht op extra vergoedingen. Dat is vooral zo als u langere tijd een laag inkomen hebt.


Bijzondere bijstand

Als u meer kosten hebt dan u kunt betalen, kunt u soms bijzondere bijstand krijgen. Het moet dan gaan om noodzakelijke kosten die u moet maken door bijzondere omstandigheden.
Meer informatie
of  Direct aanvragen

 

Individuele inkomenstoeslag

Is uw inkomen en vermogen al langer dan drie jaar minder dan 120% van de bijstandsnorm, dan kunt u in aanmerking komen voor een individuele inkomenstoeslag.
Meer informatie of  Direct aanvragen


Kwijtschelding belastingen

Wanneer u de aanslag van de gemeentelijke belastingen en/of waterschapsbelastingen niet kunt betalen dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor kwijtschelding. De aanvraag doet u via Hefpunt.
Meer informatie


Collectieve zorgverzekering

Om voor u deze verzekering zo goedkoop mogelijk te houden, heeft Werkplein Drentsche Aa een collectieve zorgverzekering afgesloten. Hierdoor krijgt u korting op de premie. U kunt deze alleen afsluiten als u een inkomen ontvangt dat minder is dan 120% van de bijstandsnorm.
Meer informatie
 

Tegemoetkoming kinderopvang

Als u een laag inkomen hebt met een aanvullende bijstandsverzekering en werk met de zorg voor kinderen moet combineren, kunt u een tegemoetkoming voor kinderopvang krijgen.
Meer informatie 
 

Andere vergoedingen

 

Tips over geldzaken en voorzieningen voor uw kind

Wilt u weten hoe uw begroting eruit kan zien met twee kinderen en een minimuminkomen? Hoe u kunt besparen op de dagelijkse uitgaven? En welke voorzieningen de gemeente biedt?

Op de website www.kansvoormijnkind.nl vind u informatie en tips over omgaan met geld en kunt u voor uw kind nagaan welke voorzieningen er zijn die aansluiten op de leeftijd van uw kind.